Private Astronaut Training

PRIVATE ASTRONAUT TRAINING


Het universum dichter bij mensen brengen en vice versa, dat is de persoonlijke missie van Nancy Vermeulen. Om die reden stelde Nancy als eerste in Europa  een niet-gouvernementeel trainingsprogramma samen om ruimtetoeristen en wetenschappers van suborbitale vluchten voor te bereiden op hun ruimtevlucht. In 2011 was de aftrap toen Nancy Vermeulen training gaf aan een toekomstige privaat astronaut van Virgin Galactic.


De training is opgebouwd uit verschillende modules en wordt samengesteld op maat van de kandidaat-astronaut. Bij de Space Training Academy bereiden we je voor zowel op fysisch als op psychologisch vlak voor een suborbitale ruimtevlucht.


1. Introductie: één volledige dag (8 uur)

Basisbeginselen over sterrenkunde, lucht- en ruimtevaart, vluchtbeginselen en ruimtelijke desoriëntatie.

Er zijn twee keuzemogelijkheden:

  • Ofwel kies je voor een trainingsdag in het Euro Space Center in Redu, Transinne, inclusief een introductie sterrenkunde en vluchtbeginselen.
  • Ofwel voor een 1-op-1 training met een inleiding tot sterrenkunde, lucht-en ruimtevaart + training in een vluchtsimulator.


2. Zero Gravity Flight: één volledige dag

We beginnen met een cursus van een halve dag over de basisprincipes van "human factors" en "situational awareness". Hierop volgt een broodjesmaaltijd  en de eigenlijke vlucht van een uur, uitgevoerd met een Cessna Citation jet.  Hierbij worden een zestal parabolen uitgevoerd, waarbij je telkens gedurende een 15 tal seconden gewichtloosheid ervaart.


3. Ruimtesimulator training in Soesterberg

Deze training vindt plaats in de simulator van Soesterberg en is de dichtste benadering die er bestaat van een echte ruimtevlucht. De duur van de training is eveneens één dag en kan worden uitgebreid naar twee dagen indien je extra training wil in een hyperbare kamer (drukverlies).


4. Extra module: gesimuleerde landing op Mars: één volledige dag

Rollenspel gericht op communicatie, besluitvorming en leiderschap.


Tijdens de training bij de Space Training Academy krijg je een realistisch beeld over de mogelijkheden om beroepsastronaut te worden.


De hoofddocent Nancy Vermeulen is commercieel piloot-instructeur, Master in de theoretische natuurkunde en sterrenkunde, was commandant van een Mars-simulatie in Utah en nam deel aan de ESA-astronautenselecties van 2008.


Contacteer ons voor meer info en een persoonlijk intakegesprek.

NIEUWSBRIEF - NEWSLETTER

© Nancy Vermeulen 2019  All Rights Reserved