Visionair Nancy Vermeulen

NANCY'S MISSIE OM EEN VERSCHIL TE MAKEN


"Kijk naar boven – al is het maar heel even – om het complete plaatje te zien. We wonen allemaal op dezelfde planeet.

We zullen allemaal samen moeten werken om de overleving van onze soort te garanderen.

Onze huidskleur, geaardheid, geloof of politieke voorkeur : het zijn allemaal artificiële twistpunten die compleet irrelevant zijn als je ze vanuit de ruimte bekijkt.


Meer nog, door ons te focussen op deze onderwerpen verliezen we onze belangrijkste levensmissie uit het oog: proberen te overleven als soort in de uitgestrektheid van de ruimte."


Boek "Iedereen ruimtevaarder"

BOEK "IEDEREEN RUIMTEVAARDER"


Worden wij allemaal ruimtevaarders? Volgens expert Nancy Vermeulen staat dat buiten kijf. Maar zijn we klaar voor een ruimte-economie, voor commerciële ruimtevaart, productieprocessen in gewichtloosheid en alle andere kansen en uitdagingen die op ons wachten aan de andere kant van de dampkring? Zullen we erin slagen het belang van de mensheid boven onze hebzucht of politiek machtsvertoon te plaatsen?


In dit blikverruimende boek beantwoordt ruimte-ambassadeur Nancy Vermeulen al die vragen vanuit een wetenschappelijke, maar ook historische, maatschappijkritische en zelfs filosofische invalshoek. Haar eigen passie voor de ruimte en haar bijzondere levensverhaal lopen er als een rode draad doorheen.

Het belicht de toekomst van de mensensoort, die minstens op de een of andere manier in de ruimte ligt.


BLOG VAN NANCY VERMEULEN


Als sterrenkundige en ruimte-ambassadeur geeft Nancy Vermeulen waardevolle en verfrissende inzichten over ruimte gerelateerde onderwerpen via blogs en opiniestukken.


Hieronder vind je een overzicht: